malzemeler
hamuru için;
yarım kilo sinangil un
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
iç malzeme;
isteğe bağlı sosis,salam,domates,biber,mantar.....
penguen mısır
sos için;
1 tatlı kaşığı ev salçası
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı ketçap
yapılışı
hamurun yapımı için maya ve şeker bir kaba alınarak 1 çay bardağı kadar ılık suda eritilir.un geniş kaba boşaltılır üzerine bir tutam tuz ve erimiş olan maya karışımı dökülüp yumuşak bir hamur elde edilir.hamur yarım saat kadar mayalanmsı için dinlendirilir...ben sinangil unun mantı unu olan çeşidini kullandım.çokda harika oldu.
hamur mayalanana kadar üzeri için olan tüm malzeme isteğe göre doğranıp hazırlanır.sosu hazırlanır.
hamur mayalandıktan sonra istenilen boyutta açılır ve tüm malzeme üzerlerine döşenir...
önceden ısıtılmaş 170C fırında 20 dk kadar üzerinde ki kaşarlar eriyip fazla yanmadan çıkarılır fırından.soğuduktan sonra servis yapılır..
AFİYET OLSUN....
Ellerine sağlık.
YanıtlaSil