5 Tem 2010

KARNIYARIK BÖREĞİ(RESİMLİ)

Değişik ama çok lezzetli bir börek.Karnıyarık böreği duymayan bilmeyen varsa lütfen denesin özellikle farklı tatları denemeyi sevenlere tavsiyem ,deneyin anacığım:)))


Ben bu böreği hem peynirle hemde kıyma ile yaptım ikiside birbirinden lezzetli ,İkiside favorim oldu.
Gelelim tarifine:)


MALZEMELER:
• 4 tane yufka
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1/3 su bardağı sıvıyağ
• 3 tane yumurta (birinin sarısını ayırın)
• 1 paket kabartma tozu


İçine:
• 1 kase beyaz peynir rendesi veya değişik bir peynir de olabilir.
(Bu arada peynir yerine kıymalı bir içte hazırlayabilirsiniz.)
• 1 demet maydanoz
• Domates ve yeşilbiber


Üzeri için:
Çörek otu ve susam


YAPILIŞI:
1. Yoğurdu, yumurtaları, sıvıyağı ve kabartma tozunu bir kapta iyice karıştırıyoruz.
2. Yufkanın birini açıp, yoğurtlu karışımdan sürüyoruz. İkinci yufkayı serip, yoğurtlu karışımdan sürüyoruz Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz.
3. Yufkaları sigara böreği keser gibi 12 yada 16 eşit üçgene kesiyoruz.
4. Geniş kenarlarına peynir, maydanoz karışımını koyuyoruz.
5. Yufkaların kenarını içe katlıyor ve rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığınız fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
6. Böreklerin üzerini bıçakla küçük kesikler atıyor, o kesiklerin içine domates dilimleri ve küçük kesilmiş biber parçaları yerleştiriyoruz.
7. Yumurta sarısının içine 1 kaşık yoğurt katıp çırpıyor ve böreklerin üzerine sürüyoruz.
8. Önceden ısınmış 190 dereceli fırında börekleri pişirip AFİYETLE YİYORUZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ...