1 Oca 2010

ETLİ LAHANA DOLMASI..

                  Daha bu yaşta küçük prensesimin ev sevdiği yemekler arasında dolma çeşitleri geliyor.bende vakit buldukça mevsimine göre dolma çeşitleri yapmaya çalışıyorum ona.aslında onunla bu zahmetli yemeği yapmak biraz zor oluyor ama yinede zevkli yanlarıda oluyor.mesela dün yaptık bu dolmayı kızımla ve nerdeyse evin heryeri pirinç taneleriyle doldu desem yeridir yani:))biraz beceriklidir kızım yemek yapmada.bukadar dağınıklığada gözyumuyorum tabiki.

şimdi gelelim anne-kızın ortaya çıkardığı dolmamızın tarifine;

       Malzemeler:

Küçük boy lahana
400 gr. kıyma
1  fincan pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet orta boy soğan
Karabiber, nane, tuz
Üzerine dökmek için 1 yemek kaşığı salça


     Yapılışı:
Lahanalar yaprak yaprak ayrılarak yıkanır. Kaynar suya atılarak 2-3 dakika haşlanır. Orta damar kısımları çıkarılır. Diğer yandan kıyma, pirinç, salçalar, küçük doğranmış soğan ve baharatlar ilave edilerek yoğrulur. İstenilen büyüklükte lahanalar ikiye bölünerek sarılır. Tencereye dizilerek sıcak suda eritilmiş 1 yemek kaşığı salça gezdirilir. Üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenerek, lahanaların üzerine tabak ters çevrilir. Kapağı kapatılır. Orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ...