12 Oca 2010

KABAK TATLISI..




aslında kabak tatlısını pek sevmezdim.üst komşum köyünden gelen kabaklardan fazlasıyla verince denemek zorunda kaldım.iyikide denemişim.mükemmel bir lezzeti varmış kabağın.üstündeki fındıklardan kabaklar görünmüyor ama:))eşimin zevki kendileri bol fındıklı severde.az şekerli olduğu için kızımada tattırma fırsatı buldum.o da çok sevdi canım kızım...şimdi bakalım nasıl yapılıyormuş bu yüce rabbimin güzel nimeti..

MALZEMELER:
•1 kilo kabak
•500 gram tozşeker
•Fındık(veya ceviz)


YAPILIŞI:Kabağı dilimleyip kabuklarını soyun.iri parçalar halinde doğrayın.Yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizip üstüne şekeri dökün.Bir gece bekletip kabakların suyunu salmasını bekleyip sabah ateşe koyun.Pişene kadar kısık ateşte kapağı yarım kapalı halde ocakta tutun.(taşmamasına dikkat edin.)Pişince altını kapatıp tenceresinde soğutun.Sonra servis tabağına alıp fındıkla süsleyerek servis yapın.afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ...