6 Oca 2010

Mezoterapi ile selülitlerden kurtulun!

Selülit neden ortaya çıkar?

Selülite (bilimsel olarak gynoid lipodystrophy olarak bilinir) neden olduğu bilinen iki temel prensip vardır: mikro sirkülasyon ve augmentasyon ve dolaşım sisteminin bozukluğu. Bu iki durum vücudumuzda ortaya çıkarsa, vücudumuzdaki su olması gerektiği gibi dolaşımını sağlayamaz. Bu durum da yağ dokularına fazla miktarda su dolmasına sebep olur ve selülit ortaya çıkar.
Selülit için etkili yöntem; Mezoterapi!
Selulit tedavisinde en yaygın yöntemlerden biri mezoterapidir. Mezoterapi, selülitin her üç aşamasında da en etkili tedavi yöntemidir. Venöz ve lenfatik dolaşımı düzelterek, dokuda oluşan ödemi önlemekle kalmaz, yağları parçalayıp, ayrıştırarak oluşan nodülleri de küçültüp, zamanla kaybolmalarını sağlar.Ayrıca bozulan bağ dokusunu yeniden yapılandırarak selülitik görüntüyü düzeltir.
Enjekte edilen karışım genellikle dolaşımı düzenleyici, yağ parçalayıcı ve bağ dokusunu yapılandırıcı ilaçlardan oluşur. Bu karışım tedavi edilecek bölgede deri içine 2-3 mm. derinliğe pek çok noktaya mikrodoz enjeksiyon şeklinde dağıtılır. Böylece tedavi edilecek bölgede cilt dokusu ilaç ile adeta sulanır.
Selülitin yağ birikimindeki anormallikle ilgili bir sorun olması nedeniyle, mezoterapi enjeksiyonları tüm metabolizmanın düzene sokulması için tasarlanmış olup, tedavi programına uygun bir şekilde özenle yapılmalıdır. Bu yaklaşımla yapılan uygulamalar, kilo kaybını artırır ve tümüyle vücut sağlığında pozitif bir değişim etkisini de beraberinde getirirler.
Seans sayısı selülitin evresine ve kişinin durumuna göre değişmekle birlikte genellikle haftada bir yapılan 10-12 seanslık bir dizi tedavi yeterli olmaktadır. Nüksleri önlemek açısından rapellerin büyük önemi vardır











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ...