26 Şub 2010

SULU KÖFTE TARİFİ

MALZEME
1 yumurta
250 gram kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 soğan
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
isteğe göre her çeşit baharat




YAPILIŞI
tüm malzeme karıştırılıp yoğurulur.küçük misket büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır.köfte taneleri birbirine yapışmasın diye ara ara un eklenerek tepsi içerisindeki köfteler una bulanır.

hazırlanan köfteler bi kenara alınır.tencerenin içerisine sıvı yağ dökülerek içine 1 yemek kaşığı kaar salça atılır kavrulur.içerisine 4-5 su bardağı sıcak su dökülerek kaynayıncaya kadar beklenir.su kaynayınca yavaş yavaş hazırlanmış köfteler suyun içine atılır.isteğe göre içerisine havuç ve patatesde doğranılabilir.ama ben bu sefer koymadım.ara ara karıştırılarak köfteler pişene kadar kaynatılır.inmeye yakın ayrı bir tavada aaz tereyağında nane yakılarak üzerine dökülür.

                                 İŞTE BUDA SON HALİ
                                       AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ...