18 Kas 2009

10 DAKİKADA PİBE BÖREK

adından anlaşıldığı gibi çok çabuk yapılan bir tariftir.

Malzemeler:
1 adet yufka
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet domates
1 adet biber
100 g beyaz peynir


Yapılışı:
1. Yufkayı 8 adet üçgen olacak şekilde kesin. (Sigara böreği yaparken kestiğimiz gibi.)


2. Bir tane üçgen parçayı alın, üzerine fırçayla sıvıyağ sürün ve geniş tarafından başlayarak yarı yerine kadar sarın.

3. Rulonun iki ucunu birleştirin ve altta kalan yufkanın sivri ucunu üzerine kapatın.
4. Oluşan yufka çanağının içine beyaz peynir doldurun. Domates ve biber dilimleri koyun.
5. Pide Börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
6. Kalan sıvıyağ ile yumurtayı karıştırın. Böreklerin üzerine fırçayla bolca sürün. (Peynir, domates ve biberlerin üzerine de sürün.)
7. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ...