18 Kas 2009

GÜL BÖREĞİ



Bir gün önceden kalan patates püresini değerlendirebileceğiniz kahvaltılarınız için kolayca hazırlayabileceğiniz patates püreli gül böreği tarifi…


Malzemeler

* 3 adet yufka* 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)* 1 Su bardağı yoğurt* Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patates Püresi İçin;

* 3 adet orta boy patates* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi* 1 su bardağı süt* 15 Yemek kaşığı margarin* Tuz

Hazırlanışı

1. Patatesleri haşladıktan sonra çatalla ezin.

2. Orta boy bir tencereye margarini alıp erittikten sonra patatesleri ekleyin.

3. Bir iki dakika kavurun.

4. Tencereye sütü ekleyip karıştırın ve ocağın altını kısın.

5. Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirini ilave edin.

6. Birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve tencerenin kapağını kapatın.

7. Kâsede; yoğurt yumurta sıvıyağ ve suyu karıştırın.

8. Yufkaların her birini üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün.

9. Üçgen yufkaları üst üste koyun.

10. Her bir yufkaya yoğurtlu harç sürün.

11. İçine hazırladığınız patates püresini koyun.

12. Önce rulo şeklinde sonra kendi etrafında kıvırarak gül şeklini verin.

13. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.

14. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

15. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin.afiyet olsunn..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ...