25 Oca 2010

SÜTLAÇ


Bikaç gündür aklımda sütlaç yapmak vardı.nihayet fırsat bulup yaptım.aslında sık sık yaptığım sütlü tatlı çeşitlerindendir.bu seferki yaptığım tam istediğim gibi oldu.ne çok şekerli ne de çok tatsız.arası bir tat oldu.


Malzeme
1 kg süt
yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 su bardağı su
toz şeker

Yapılışı
pirinç bir tencereye aktarılır ve 2 su bardağı suda,suyunu çekip pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.burada dikkat edip arada karıştırın dibine tutma tehlikesi olabiliyor su azaldıkça.pirinç iyice haşlandıktan sonra süt ilave edilir bu şekilde biraz daha pişirilir.ta ki iyice kaynayıp göz göz oluncaya kadar.bir kasede nişasta biraz suyla eritilir üzerinede kaynayan süt den biraz eklenerek ılık hale gelmesi sağlanır sonra bu karışımda tencereye eklenip karıştırılır.en sonunda vanilya ve şeker eklenir.şekerin oranı size kalmış bişey yani nasıl tatdan hoşlanıyorsanız ona göre ekleyerek tadıp ayarlayabilirsiniz.2-3 dk da bu şekilde karıştırılarak pişirilir altı kapatılıp kaselere boşaltılır.isteğe göre üzerine tarçında dökebilirsiniz.ama ben eşimin migrenini tetiklediği için tarçın atmadım üstüne sadece renk olsun diye kakao serptim biraz.işte bukadar afiyet olsun bal şeker olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ...