19 Kas 2011

MANTI

Mantı.mantı... mantıı....:)))adını bile duyduğumda ağzımın sulandığı bir yemek türü.Görünüş itibariyle ne kadar yersem yiyeyim bir türlü kilo alamayan bir bünyeye sahip olduğum için hamur işi her zaman vazgeçilmezimdir...hadi bakalım bu eşsiz lezzet nasıl yapılıyormuş....


MANTI HAMURU İÇİN;


500 gr un,
1 yumurta,
bir tutam tuz
su


İÇ HARCI;
250 gr kıyma,
1 baş soğan
yarım demet maydanoz


SOSU İÇİN;
2 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
kırmızı biber


YAPILIŞI;

Hamuru için verilen bütün malzemeyi karıştırıp yoğurarak çok yumuşak olmayan hatta biraz sert bir hamur elde ediyoruz.iç malzemesi için soğan ve maydanozu küçükçe doğrayıp kıymayla karıştırıyoruz.hamuru büyükçe kalınlığı bıçak sırtı inceliğinde olacak şekilde açıyoruz.kare kare keserek kıymalı harçtan ortalarına koyuyoruz.




mantıları hazırladıktan sonra tencereye hazırlanan mantıya göre su konulup kaynadıktan sonra mantıları içine atıp haşlıyoruz.haşlayıp süzdükten sonra sosunu hazırlayıp üzerine döküp yemeye hazır muhteşem hale getiriyoruz:))) 






AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ...